15. okt, 2017

Fyra månader senare...

Det här är Alfie, vår lille satinrexhane. Han har färgen wienertecknad, vitörad kanel. Ögonfärg blå. 

Nu har Alfie bott här hos oss i fyra månader. Vi hämtade honom i Hästveda, norra Skåne. Det fick bli en dagsutflykt på semestern. När man köper en kanin som man ej har träffat så kan man aldrig vara riktigt säker på hur kaninen är eller hur den kommer till att bli. Lite utav en chansning. Alfies uppfödare var mycket seriös och pratade gott om honom. Det fick bli ett möte på en halvtimma hos henne för att sedan köra kosan hem mot västra Götaland igen. Jag hade kunnat stanna där länge och prata kanin om tidsplanen varit med oss.

Nu fyra månader efter vi hämtat hem Alfie, känns det som det var en tiopoängare till köp. Han är en mycket sansad lugn, kärleksfull och social individ. Precis vad jag sökte då mitt mål i aveln för det första är fint kelkanins -lynne och friska djur. Han är den coolaste kaninen jag haft, och då har jag ändå Tuss som är mycket lugn och cool. Är glad att vi satt 5 timmar i bilen för att få hem denne lille mannen. Han har fina friska linjer bakom sig och jag är förväntansfull vad han tillsammans med Noblesse och kanske Tuss, kan ge i aveln.

På bilden: Alfie har varit i utehagen. Det började regna så alla kaninerna fick gå in till sina nymockade burar, härligt och rent. 

Dela den här sidan